Pretraživanje Traži English

Surađujemo s više od 500 obiteljskih gospodarstava poljoprivrednih zadruga i velikih proizvođača repe. Repromaterijale, robe i usluge nabavljamo od domaćih tvrtki, a naši kupci su velike hrvatske i inozemne tvrtke. Moderna oprema za proizvodnju i pakiranje šećera kupljena je u EU, gdje izvozimo i veći dio proizvodnje šećera iz šećerne repe. 

Partneri

Europska unija

Viro tvornica šećera surađuje s brojnim partnerima u Europskoj uniji u svim segmentima svog poslovanja.

Tehnologija proizvodnje šećera i oprema ugrađena u šećerani proizvedena je u njemačkoj tvrtki BMA, jednom od najuglednijih svjetskih proizvođača. Potpuno automatsko upravljanje proizvodnjom šećera temelji se na tehnologiji tvrtke Siemens, a i najveći dio ostale opreme u tvornici nabavljen je na tržištu Europske unije. Oprema za novu pakirnicu kupljena je od renomiranih proizvođača Bosch-Hesser i Krones, dok su pogoni za proizvodnju tekućeg šećera nabavljeni u Švicarskoj i predstavljaju najmoderniju liniju za proizvodnju ove vrste šećera u Europi.

Čak 90 posto proizvodnje šećera iz šećerne repe Viro plasira na zahtjevno europsko tržište, najviše na tržišta Njemačke, Engleske, Slovačke, Italije, Mađarske i Slovenije. Ugovori o prodaji šećera sklapaju se s kupcima s kojima Viro ima uspješnu poslovnu suradnju.

Viro također izvozi i veći dio svoje proizvodnje suhog briketiranog repinog rezanca, i to uglavnom na tržište Italije. Viro je sa suhim briketiranim repinim rezancem prisutan i na tržištu Mađarske i Slovenije.

S područja susjedne Mađarske dobavlja se kvalitetna šećerna repa kojom se popunjavaju preradbeni kapaciteti tvornice.

Upišite broj 5
Pošalji poruku