Pretraživanje Traži English

Viro tvornica šećera jedan je od najvećih izvoznika  u prehrambenoj industriji. 
Značajna ulaganja u modernuopremu učinila su Viro najmodernijom tvornicom šećera u Hrvatskoj. Posljednja ulaganja u novu tehnologiju osigurala su nam još veću konkurentnost na tržištima.

O nama

Uprava i Nadzorni odbor

Uprava

 

Željko Zadro, predsjednik Uprave, rođen je 24. svibnja 1971. godine. Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu završava 1996. godine, kada započinje profesionalnu karijeru osnivanjem tvrtke Eos-Z. Sljedeće četiri godine aktivno je uključen u projekt izgradnje pivovare u Grudama, u Bosni i Hercegovini, u suradnji s vodećim svjetskim proizvođačem piva InBevom, dok 2000. godine prelazi u Badel 1862 na mjesto komercijalnog direktora. Godinu dana kasnije postaje generalni direktor Hospitalije, tvrtke za dobavu lijekova i medicinskih proizvoda. U travnju 2006. godine prelazi u Viro tvornicu šećera gdje obnaša dužnost prokurista, orijentirajući se u prvom redu prema jačanju položaja tvrtke na hrvatskom i tržištima zemalja Europske unije te povećanju kvalitete proizvoda. U ožujku 2008. Željko Zadro imenovan je predsjednikom Uprave Vira.

Darko Krstić, član Uprave, rođen je 2. rujna 1960. godine u Zagrebu. Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu završio je 1986. godine. Tijekom tridesetogodišnje karijere iskustvo je stjecao u Tvornici parnih kotlova, Dukatu, Sireli i Badelu 1862 na različitim dužnostima na području Prodaje, Nabave i Lanca opskrbe proizvodima. Posljednjih osam godina radio je na poziciji Direktora Prodaje za tržišta Slovenije, Hrvatske i Austrije u njemačkom poduzeću Pfeifer & Langen, jednoj od najvećih europskih šećernih industrija. U rujnu 2016. imenovan je članom Uprave Vira.

Ivo Rešić, član Uprave, rođen je 14. prosinca 1969. godine. Poljoprivredni fakultet sveučilišta u Osijeku završava 1993. godine, a na istom fakultetu 2003. godine završava magisterij znanosti iz područja biotehničkih znanosti. Polaznik je doktorskog studija. U ožujku 1993. godine započinje rad u Sladorani Županja kao organizator proizvodnje šećerne repe. Od 2000. godine radi kao glavni tehnolog, u 2003. postaje izvršni direktor za proizvodnju šećerne repe. Autor je više znanstvenih i stručnih radova, a kao autor, sudionik ili član upravnog odbora sudjelovao je u više znanstvenih i stručnih projekata. Glavni je urednik specijaliziranog časopisa Repa.hr. Član je radne grupe za šećernu repu europskog udruženja šećerana (CEFS). 
 

Nadzorni odbor

Marinko Zadro, predsjednik Nadzornog odbora, rođen je 8. veljače 1941. u Grudama u Bosni i Hercegovini. Po struci je diplomirani inženjer tehnologije. Bio je dugogodišnji direktor tvornice šećera u Sremskoj Mitrovci, a cijeli radni vijek posvetio je djelatnostima vezanima uz šećernu industriju. Poznaje cijeli proces od uzgoja i proizvodnje šećerne repe do same prerade što predstavlja veliko iskustvo i akumulirano znanje. Vlasnik je tvrtke EOS-Z d.o.o.

Svetlana Zadro, članica Nadzornog odbora, rođena je 5. kolovoza 1941. godine. Cijelu profesionalnu karijeru posvetila je prehrambenoj industriji radeći u tvornici šećera u Sremskoj Mitrovici, Žitoprometu, Poljozajednici i tvrtki Emona-Z. 

Boris Šimunović, član Nadzornog odbora, rođen je 19. siječnja 1971. godine u Senju gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je vanjsku trgovinu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1997. godine. Od 1998. godine radi u tvrtki EOS-Z d.o.o. u odjelu financija, a od 2002. godine preuzima mjesto direktora.

Ivan Mišetić, član Nadzornog odbora, rođen je 23. ožujka 1976. godine u Zagrebu. Diplomu Pravnog fakulteta u Zagrebu stekao je 2001. godine. Specijaliziran je za pružanje pravnih usluga u području statusnog, financijskog, trgovačkog, radnog te prava tržišnog natjecanja. Nakon iskustva stečenog radom u dva odvjetnička ureda, vlastiti odvjetnički ured otvara 2005. godine. Savjetovao je upravna tijela velikih domaćih i inozemnih kompanija na značajnim projektima poput preuzimanja, strukturiranja i provedbe dokapitalizacije, strukturiranja i provedbe projekta zajedničkog ulaganja, uvrštenja dionica na Zagrebačku burzu d.d., javnih ponuda dionica te ugovaranja financiranja s različitim financijskim institucijama.

Krešimir Mostovac, član Nadzornog odbora, rođen je 22. travnja 1966. godine u Virovitici. Prehrambeno-biotehnološki fakultet završio je u Zagrebu čime stječe zvanje diplomiranog inženjera prehrambene tehnologije. Po završetku studija radio je u privatnom holding poduzeću Fema i tvornici Dinga za preradu i konzerviranje povrća, na mjestu glavnog tehnologa. Sudionik je Domovinskog rata i nositelj Spomenice Domovinskog rata. U Tvornicu šećera Virovitica prelazi 1992. godine na mjesto pomoćnika rukovoditelja proizvodnje u smjeni, a potom preuzima funkciju rukovoditelja proizvodnje u smjeni koju i danas obnaša. Godine 2003. izabran je za zamjenika predsjednika Radničkog vijeća, koje ga je izabralo i za predstavnika u Nadzornom odboru Vira.  


 

Upišite broj 5
Pošalji poruku