Pretraživanje Traži English

Ovdje ćete pronaći sve informacije o poslovnim aktivnostima Viro tvornice šećera.

Za dodatne informacije obratite se:
Ana Smoljo 
tel: +385 1 4500 222
e-mail: press@secerana.hr

Mediji

Viro: najkvalitetniji šećer u Hrvatskoj

Novo istraživanje kvalitete QUDAL - QUality meDAL pokazuje da potrošači u Hrvatskoj najkvalitetnijim smatraju šećer tržišne oznake "Viro".
 
Zagreb, 5. lipnja 2013. – Istraživanje QUDAL koje mjeri iskustvo, zadovoljstvo i percepciju ispitanika kvalitetom usluge i ponude na tržištu pokazalo je da 42,3 posto korisnika najkvalitetnijim šećerom u Hrvatskoj smatra šećer tržišne oznake 'Viro'. Šećer 'Viro' osvojio je više nego dvostruko veći broj glasova od drugoplasiranog proizvođača.  

Istraživanje QUDAL - QUality meDAL 2013/2014 na uzorku od 1.200 ispitanika provela je švicarska kuća ICERTIAS u razdoblju od 8. do 19. travnja metodom CAWI - DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness). Od ispitanika se tražilo da navedu proizvođača, odnosno ponuđača šećera koji po njihovom iskustvu nudi apsolutno najvišu razinu kvalitete na hrvatskom tržištu.
 
Pitanje je bilo otvorenog tipa što znači da ispitanicima nisu unaprijed ponuđeni odgovori, već su oni sami mogli slobodno navoditi odgovore. Također, napomenuto im je da ne odgovaraju na brzinu, da ne navode prvog ponuđača kojeg se sjete, onog koji se najviše reklamira, pa čak niti onog kojeg sami koriste (ukoliko im pri kupovini i konzumaciji šećera nije najvažnija kvaliteta, već u prvom redu cijena ili neka druga karakteristika proizvoda).

„Vrlo smo ponosni što su hrvatski potrošači nagradili kvalitetu našeg šećera. Viro je do sada uložio više od 400 milijuna kuna u modernizaciju proizvodnje, a taj trend ćemo nastaviti i dalje kako bismo našim svojim kupcima ponudili još bolji proizvod i uspješno odgovorili na snažnu konkurenciju koja nas očekuje u Europskoj uniji“, izjavio je Željko Zadro, predsjednik Uprave Viro tvornice šećera.
 
Istraživanje QUDAL - QUality meDAL provodi se u potpunosti u skladu s odredbama ‘Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja’ koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).
 
Važno je napomenuti da istraživanje ne mjeri tržišne udjele ili snagu branda, već isključivo iskustvo, zadovoljstvo i percepciju ispitanika kvalitetom usluge i ponude na tržištu.

Objava za medije