Pretraživanje Traži English

Ovdje ćete pronaći sve informacije o poslovnim aktivnostima Viro tvornice šećera.

Za dodatne informacije obratite se:
Ana Smoljo 
tel: +385 1 4500 222
e-mail: press@secerana.hr

Mediji

Viru dodijeljena Zlatna kuna za najuspješniju veliku tvrtku u Virovitičko-podravskoj županiji


Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Virovitica dodijelila je Viro tvornici šećera priznanje Zlatna kuna za najuspješnije veliko trgovačko društvo u Virovitičko-podravskoj županiji u protekloj godini.
 
Najprestižnija godišnja nagrada Hrvatske gospodarske komore dodatna je potvrda uspješnog poslovanja Viro tvornice šećera i njenog doprinosa razvoju Virovitičko-podravske županije, kao i cjelokupnog hrvatskog gospodarstva.
 
«Peta Zlatna kuna potvrda je kontinuiteta uspješnog poslovanja koje je Viro tvornicu šećera učinilo jednom od najvećih izvoznika u prehrambenoj industriji. Zbog izrazito dobrih rezultata poslovanja tijekom svih proteklih godina, ove godine smo na neki način htjeli zahvaliti i svim vjernim kooperanatima pa smo šećernu repu otkupljivali po navišoj cijeni do sada – 300 kuna po toni. Zahvaljujući stalnim ulaganjima, Viro će sljedeće godine biti u potpunosti spreman za ulazak u EU čemu svjedoči i visoka kvaliteta našeg šećera koja je već na razini europskih konkurenata.», izjavio je Ivan Duvnjak, rukovoditelj prodaje u Viro tvornici šećera.
 
U proteklih devet godina uloženo je gotovo pola milijarde kuna u novu opremu što je virovitičkoj šećerani osiguralo značajno povećanje učinkovitosti proizvodnje i kvalitete proizvoda. Time je Viro postao najmodernija tvornica šećera u Hrvatskoj i regiji. Ujedno, Viro je dao značajan doprinos povećanju konkurentnosti šećerne industrije koja danas čini značajan dio hrvatskog izvoza.