Pretraživanje Traži English

Ovdje ćete pronaći sve informacije o poslovnim aktivnostima Viro tvornice šećera.

Za dodatne informacije obratite se:
Ana Smoljo 
tel: +385 1 4500 222
e-mail: press@secerana.hr

Mediji

Održana tradicionalna manifestacija Dan polja šećerne repe


S otkupnom cijenom od 300 kuna po toni šećerna repa je najunosnija kultura 

 
Virovitica, 25. kolovoza 2011. - Tradicionalna manifestacija Dan polja šećerne repe u organizaciji tvornice šećera Viro održana je ove godine u selu Vladimirovac. Proizvođačima šećerne repe i kooperantima Vira predstavljeno je pokusno polje sa sortama tvrtki KWS, Strube, Syngenta i SESVanderHave.
 
Na pokusnom polju testiraju se dosadašnje i nove sorte šećerne repe s ciljem povećanja kvalitete i prinosa, što je ključno za konkurentnost hrvatskih proizvođača na tržištu Europske unije. Viro sa svojim kooperantima kontinuirano radi na podizanju kvalitete šećerne repe pružajući im financijsku i stručnu pomoć. Dan polja je prilika za dodatnu edukaciju kooperanata i upoznavanje s novim dostignućima u segmentu uzgoja šećerne repe.  
 
«Ove godine cijena šećerne repe iznosi 300 kuna po toni, a istu cijenu garantiramo i za sljedeću godinu. Ovo je najviša cijena šećerne repe do sada i u skladu je s cijenama ostalih ratarskih kultura. Cijenom od 300 kuna po toni svim našim kooperantima osiguravamo da je šećerna repa još uvijek najunosnija kultura», naglasio je Željko Zadro, predsjednik Uprave Vira.
 
Za 2011. godinu ugovorena je proizvodnja šećerne repe na 9.300 hektara poljoprivrednih površina. Očekivana količina šećerne repe za preradu iznosi više od 510,000 tona, iz čega će se proizvesti 71,650 tona konzumnog šećera, 20,000 tona melase i 20,000 tona suhog peletiranog rezanca. I ove godine Viro će svojim kooperantima u potpunosti financirati proizvodnju šećerne repe.