Pretraživanje Traži English

Ovdje ćete pronaći sve informacije o poslovnim aktivnostima Viro tvornice šećera.

Za dodatne informacije obratite se:
Ana Smoljo 
tel: +385 1 4500 222
e-mail: press@secerana.hr

Mediji

Viro uspješno implementirao čak tri ISO norme


Virovitica, 25. srpnja 2011. – Tvornica šećera Viro certificirana je za norme ISO 9001:2008, ISO 22000:2005 i ISO 14001:2004 za proizvodnju i prodaju šećera.
 
Tvornica šećera Viro nedavno je uspješno prošla proces certifikacije od strane certifikacijske kuće SGS Adriatica za norme ISO 9001:2008, ISO 22000:2005 i ISO 14001:2004 za proizvodnju i prodaju šećera. Norme su uvedene u cilju osiguranja kvalitete, sigurnosti hrane i zaštite okoliša.
 
«Kao najuspješnija velika tvrtka u Virovitičko-podravskoj županiji, Viro tvornica šećera ima veliki utjecaj na agrarnu proizvodnju i jačanje gospodarstva, ali istovremeno i na podizanje standarda proizvodnje. Stalnim ulaganjima u modernizaciju opreme povećavamo učinkovitost proizvodnje i kvalitetu proizvoda te smanjujemo utjecaj na okoliš. Uspjeh naših nastojanja dokazuju brojni certifikati, kao i visok udio šećera koji izvozimo na zahtjevno europsko tržište», izjavio je predsjednik Uprave Vira Željko Zadro.
 
Nakon što je u srpnju prošle godine donesena Odluka o provedbi politike kvalitete, sigurnosti hrane i zaštite okoliša prema navedenim ISO normama, imenovan je tim za uvođenje i implementaciju sustava te je proveden niz aktivnosti, od pripreme dokumentacije u skladu sa zahtjevima normi do potrebnih ulaganja u tvornicu i okoliš. Osim toga, svi zaposlenici prošli su edukaciju kako bi uspješno provodili zahtjeve navedenih normi.