Pretraživanje Traži English

Ovdje ćete pronaći sve informacije o poslovnim aktivnostima Viro tvornice šećera.

Za dodatne informacije obratite se:
Ana Smoljo 
tel: +385 1 4500 222
e-mail: press@secerana.hr

Mediji

Viro i Sladorana dodijelili priznanja Zlatna repa najboljim kooperantima i poslovnim partnerima


Virovitica/Županja, 3. ožujka 2011.– Viro tvornica šećera d.d. Virovitica i Sladorana d.d. Županja dodijelili su «Zlatnu repu», priznanje najboljim proizvođačima šećerne repe i poslovnim suradnicima za doprinos proizvodnji i suradnji u 2010. godini. Po četiri Zlatne repe dodijeljene su najboljim proizvođačima šećerne repe za svako sirovinsko područje (Virovitica i Županja), te po tri Zlatne repe za uspješnu poslovnu suradnju i doprinos proizvodnji.
 
U ime Viro tvornice šećera, njezin predsjednik Uprave Željko Zadro Zlatnu repu za najboljeg proizvođača šećerne repe sirovinskog područja Virovitica u kategoriji do 10 hektara uručio je Draženu Kolareku iz Hlebina. U kategoriji do 100 hektara Zlatnu repu osvojio je Ivica Mađarević iz Čađavice a u kategoriji do 500 hektara Zlatnom repom nagrađen je Duško Trstenjak iz Branjinog Vrha. Zlatna repa u kategoriji preko 1000 hektara pripala je Belju d.d. iz Darde.
Zlatne repe dodijeljene su i poslovnim partnerima za doprinos proizvodnji i suradnji a ovogodišnji pobjednici su tvrtke Fermopromet d.o.o. iz Novog Bezdana, HŽ Cargo d.o.o. iz Zagreba i P.P. Orahovica iz Orahovice.

Zlatna repa_G. Pajnic_Belje Darda
 
Luka Burilović, predsjednik Uprave Sladorane d.d. Županja dodijelio je Zlatne repe za sirovinsko područje Županje. U kategoriji do 10 hektara Zlatnu repu osvojio je Vlado Lukavečki iz Ćelija, u kategoriji od 10 do 100 hektara Zlatna repa pripala je Slavici Crnković iz Tovarnika, u kategoriji od 100 do 500 hektara Zlatna repa dodijeljena je tvrtci Arator d.o.o. iz Lovasa dok je Zlatnom kunom u kategoriji preko 500 hektara nagrađen PIK Vinkovci iz Vinkovaca.
Zlatna repa za doprinos proizvodnji i suradnju sa Sladoranom dodijeljena je tvrtkama PZ Slakovci iz Slakovaca, Promata d.o.o. iz Slavonskog Broda i OPZ Otok iz Otoka.
 
U sklopu ovogodišnje dodjele nagrada održano je predavanje pod nazivom Optimistički pogled na ulazak u EU: poljoprivrednicima može biti bolje. Autori predavanja su Ramona Franić, Ornella Mikuš i Ante Andabak, stručnjaci Agronomskog fakulteta u Zagrebu za ekonomiku poljoprivrede i državno poticanje poljoprivrednih projekata.
Predstavnici PBZ-a okupljenima su predstavili koncept Agrokartice koja predstavlja poseban program banke namijenjen poljoprivrednicima kao posebna financijska usluga.
 
«Budući da smo i prošle godine retroaktivno povećali otkupne cijene repe, očekujemo da ćemo po zaključenju ugovora o prodaji šećera biti i ove godine u stanju povećati otkupne cijene. Računamo da ćemo tu odluku moći donijeti sredinom kolovoza.»izjavio je prilikom uručenja nagrada Marinko Zadro, predsjednik Nadzornog odbora Vira i Sladorane.