Pretraživanje Traži English

Ovdje ćete pronaći sve informacije o poslovnim aktivnostima Viro tvornice šećera.

Za dodatne informacije obratite se:
Ana Smoljo 
tel: +385 1 4500 222
e-mail: press@secerana.hr

Mediji

Viro šećer drugi put proglašen najkvalitetnijim u Hrvatskoj

Viro šećer nudi najvišu razinu kvalitete na hrvatskom tržištu prema rezultatima istraživanja tržišta QUDAL – Quality meDal Croatia za 2015./2016. godinu. Šećer virovitičke tvornice drugi je put zaredom dobio ovo prestižno priznanje hrvatskih potrošača, osvojivši pet zvjezdica.
 
Istraživanje kvalitete QUDAL – Quality meDal koje mjeri iskustvo, zadovoljstvo i percepciju ispitanika kvalitetom usluge i ponude na tržištu provela je švicarska certifikacijska kuća ICERTIAS početkom 2015. godine na uzorku od 1200 ispitanika. Istraživanje je napravljeno metodom CAWI - DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness), a ispitanicima nisu unaprijed ponuđeni odgovori, već su oni sami mogli odabrati proizvođača čiji šećer smatraju najkvalitetnijim. Najveći broj ispitanika naveo je šećer tržišne oznake Viro.
 
„Viro se od početka poslovanja odredio prema visokoj kvaliteti šećera. Zahvaljujući značajnim ulaganjima Viro je danas jedina šećerana u regiji koja zadovoljava najviše standarde i jedini je certificirani dobavljač globalnih kompanija poput Coca-Cole, Pepsija, Danonea i Krafta. Zlatna medalja za kvalitetu potvrda je da smo na pravom putu. Stalno povećanje kvalitete i učinkovitosti izuzetno je važno za hrvatsku industriju šećera kako bismo bili spremni za poslovanje nakon ukidanja proizvodnih kvota u Europskoj uniji 2017. godine“, izjavio je Željko Zadro, predsjednik Uprave Viro tvornice šećera.
 
Ove godine predviđena je prerada 414.000 tona šećerne repe iz koje će Viro proizvesti 58.000 tona konzumnog šećera, 17.000 tona melase, 10.000 tona suhog peletiranog rezanca i 37.000 tona prešanog rezanca. Uz to, planirana je i prerada 22.000 tona sirovog šećera iz čega će se proizvesti 21.000 tona konzumnog šećera i 900 tona melase, a do kraja godine se očekuje i realizacija uslužne proizvodnje izvankvotnog šećera u količini od 30.000 tona za izvoz izvan Europske unije.