Pretraživanje Traži English

Ovdje ćete pronaći sve informacije o poslovnim aktivnostima Viro tvornice šećera.

Za dodatne informacije obratite se:
Ana Smoljo 
tel: +385 1 4500 222
e-mail: press@secerana.hr

Mediji

Sladorana i Viro nagradili najbolje proizvođače šećerne repe

Županja, 6. veljače 2015. – Predsjednik Uprave Sladorane Dražen Robić i predsjednik Nadzornog odbora Sladorane Marinko Zadro dodijelili su tradicionalna godišnja priznanja Zlatna repa najboljim proizvođačima šećerne repe i dugogodišnjim poslovnim partnerima Sladorane i Vira.
 
Kooperantima Viro tvornice šećera dodijeljeno je sedam priznanja. Zlatnu repu u kategoriji proizvođača sa zemljištem većim od 500 ha dobila je tvrtka Belje iz Darde. Duško Trstenjak iz Baranjinog Vrha proglašen je najboljim u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 100 do 500 ha, dok je Zlatna repa u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 50 do 100 ha pripala Stjepanu Perinu. Tvrtka Hibrid Commerce dobitnik je Zlatne repe u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 20 do 50 ha. U kategoriji proizvođača sa zemljištem od 10 do 20 ha priznanje je dodijeljeno Dejanu Kaselju, a dobitnik u kategoriji proizvođača sa zemljištem do 10 ha je Dalibor Kustura. Zlatna repa za najboljeg proizvođača iz Mađarske pripala je tvrtki Kun-Farm KFT, dok je priznanje za uspješnu dugogodišnju poslovnu suradnju drugu godinu zaredom dodijeljeno mađarskoj tvrtki Primex Consulting KFT.
 
Sladorana je dodijelila osam Zlatnih repa najboljim kooperantima i poslovnim partnerima. Priznanje za najboljeg proizvođača šećerne repe sa zemljištem većim od 500 ha pripalo je tvrtki PIK Vinkovci. Poljoprivredna zadruga Jankovci nagrađena je u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 100 do 500 ha, dok je Zlatna repa u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 50 do 100 ha dodijeljena tvrtki Meretine. Najboljim u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 20 do 50 ha proglašen je Mato Šarčević, dok je Mato Sabadoš proglašen dobitnikom u kategoriji zemljišta veličine od 10 do 20 ha, a Darko Bistrović je nagrađen u kategoriji proizvođača sa zemljištem do 10 ha. Zlatne repe za uspješnu dugogodišnju poslovnu suradnju dodijeljene su Ivici Krniću i Poljoprivrednoj zadruzi Golijat iz Cerne.
 
U sklopu dodjele priznanja Zlatna repa održano je i savjetovanje proizvođača šećerne repe na kojem su predstavljene novosti vezane uz proizvodnju šećerne repe te sektor šećerne repe u Zajedničkoj poljoprivrednoj politici od 2015. do 2020. godine.