Pretraživanje Traži English

Viro proizvodi konzumni bijeli šećer te pasterizirani tekući šećer u prvom redu za industriju bezalkoholnih pića. Da bismo maksimalno iskoristili šećernu repu, proizvodimo i suhi briketirani repin rezanac koji pripada kategoriji visokokvalitetne stočne hrane i melasu, koja se koristi u industriji alkohola i kvasca.

Proizvodi

Viro dobitnik priznanja za Industrijsku dionicu godine i Najbolju javnu ponudu dionica u 2006. godini

Na ovogodišnjem 10. jubilarnom izboru za "Zlatnu dionicu" i "Zlatni udjel" Viro tvornica šećera dobila je priznanja «Industrijska dionica godine» u kategoriji hrana i lijekovi te «Najbolja javna ponuda dionica u 2006. godini».

Viro je jedna od tvrtki koja je obilježila proteklu godinu na hrvatskom tržištu kapitala. U siječnju 2006. je provedena javna ponuda dionica kojom je putem trgovinskog sustava Zagrebačke burze investitorima ponuđen 25 postotni udio u vlasništvu. Zbog iznimnog interesa javna ponuda je završila za samo 18 sekundi, a dionice Vira u travnju su uvrštene u Službeno tržište Zagrebačke burze. Od početka trgovanja njihova cijena bilježi stalan rast, a u vrlo kratkom roku ušle su u krug najlikvidnijih hrvatskih dionica.

Tijekom 2006. ostvaren je promet dionicama u iznosu većem od 283 milijuna kuna. Prosječan dnevni promet iznosio je milijun i 500 tisuća kuna, dok je tržišna kapitalizacija na kraju godine iznosila 895,8 milijuna kuna.

 

Viro - rezultati poslovanja 2006.

Upišite broj 5
Pošalji poruku