Pretraživanje Traži English

Viro proizvodi konzumni bijeli šećer te pasterizirani tekući šećer u prvom redu za industriju bezalkoholnih pića. Da bismo maksimalno iskoristili šećernu repu, proizvodimo i suhi briketirani repin rezanac koji pripada kategoriji visokokvalitetne stočne hrane i melasu, koja se koristi u industriji alkohola i kvasca.

Proizvodi

Viro prva šećerana u Europi s halal certifikatom

Zagreb, 14. lipnja 2007. – Predsjednik Mešihata Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj, muftija Šefko Omerbašić dodijelio je danas halal certifikat za šećer Marinku Zadri, predsjedniku Nadzornog odbora Viro tvornice šećera. Postupak certificiranja provela je Agencija za certificiranje halal kvalitete sa sjedištem u Tuzli.

Ovaj certifikat označava da su proizvodni procesi i proizvodi Viro tvornice šećera usklađeni s prehrambenim standardima pripadnika islamske vjeroispovijesti, a podrazumijeva skup postupaka u procesu proizvodnje i karakteristike proizvoda u skladu s islamskim propisima.

«Halal certifikat je još jedan dokaz kvalitete virovitičkog šećera, a omogućit će nam da svoje proizvode plasiramo na tržište sa oznakom halal i zaštitnim znakom za halal kvalitetu. Dobivanje halal certifikata je u skladu s našom namjerom da uđemo na tržište Bosne i Hercegovine koje bilježi stalan porast potražnje za halal proizvodima, a pozitivno će se odraziti i na izvoz u zemlje Europske unije u kojima živi veći broj pripadnika islamske vjeroispovijesti. Sa halal certifikatom u mnogome olakšavamo dobivanje halal certifikata i našim velikim kupcima i partnerima kao što su Kraš, Podravka i Vindija, jer se njihovi proizvodi mogu certificirati samo ako i sirovine certificirane» - izjavio je Marinko Zadro, predsjednik Nadzornog odbora Vira.

Riječ halal je usvojena u svijetu kao izričaj za normu koja podrazumijeva dozvoljena jela, pića i kozmetiku bez primjese svinjskog mesa, masti ili bilo kojeg aditiva od tih sastojaka te bez alkohola ili nekog drugog opijata. Halal certifikat temeljen je na šerijatskim principima, a propisi su jasno vidljivi u Kur'anu temeljem čega je i razvijena Halal norma.


 

Predsjednik Mešihata Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj, muftija Šefko Omerbašić dodijelio je halal certifikat za šećer Marinku Zadri, predsjedniku Nadzornog odbora Viro tvornice šećera.

Upišite broj 5
Pošalji poruku